2012. augusztus 18., szombat

Pojagi Koreai Patchwork poharalatet 韓国パッチワークコスタ―

2012/08/18徳島市四国大学オーペンカッレジ 有内先生のポジャギ講習の手伝いをして、始めて見たポジャギ作りの写真をいっぱいとれた!
草木染めで染めた麻布今までみたと違う風合い、色合いでとてもすてきだと思う。これから新しい趣味を増やさないと自分に約束しているから...でも見る、見えるだけでもとても楽しいです!みんな様の作業をみて元気をもらえた!みんな様後来週、再来週も頑張って下さい!作品のできあがりをとても楽しみにする!
黄色:刈り安+明晩、ピンク:茜+明晩、青はもちろん藍染めだ。

A Shikoku egyetemen, ma delelott, koreai patchwork, pojagi tanfolyamon segitettem, Indigos tanarnomnek, Ariuchi senseinek. Ugy segitettem, hogy meg sosem csinaltam ilyet. Sot , nem is lattam, hogy keszul...Hat rengeteget tanultam. Mivel mostanaban megfogadtam, hogy nem kezdek uj hobbiba (a keramia meg becsuszott, felig a lec alatt..)...ugyhogy csak nezem, mennyire uj es mas szinek, hangulatok jelennek meg a japan ramie szoveten....napfenyes, finom szinek..teljesen mas, mint mikor pamutot szinezunk.
Sarga= "karijaszu", timso pac,
rozsaszin= baranypirositogyoker es timso pac,
a kek persze, hogy indigo!
Ha nem segito lettem volna, en is reszt vettem volna. Igy viszont a resztvevoknek szurkolok, es varom, hogy lathassam a szep kesz munkaikat!!!
A patchwork labdak, azok tuparnak. Azokat csak mintanak tette ki a tanarnom, hogy lassak a resztvevok, hogy ide is el lehet jutni, majd egyszer. Most harom alkalommal (3 oras egy alkalom) anyagfestes, es ket puharalatet megvarrasa a cel.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése